Dags att krypa till korset

Jag har jättefina tänder men mitt tandkött mår inte riktigt bra då jag borstar för hårt enligt min tandhygienist. Så i våras sa hon att hon tyckte att jag borde köpa en eltandborste, så nu gör jag det. Tycker fortfarande att det är att vara lat men jag vill inte tappa tänderna i förtid
 

Det går sakta men säkert framåt

Jag har inte precis öst inlägg över er den senaste veckan, men det har inte riktit funnits ork eller tid till det. Träningen har hamnat i en svacka pga en envis muskeldel på baksidan av låret som inte riktigt vill sluta att göra ont stundtals. Men jag har tröstat mig med att krama Mattias istället. Bra substitut om jag får säga det själv. Och eftersom jag spenderat en hel del tid med Mattias och dessutom börjat jobba igen, då semestern tog slut i onsdags kväll, så har det även funnits dåligt med tid för sovrumsrenoveringen. Planen var att bli klar under denna vecka, men jag får inse att det förhoppningsvis blir under nästa vecka. Dels har jag varit lite lat, dels har jag träffat Mattias, dels har jag funderat på lösningar med mina lister och så ett litet missöde på vägen.
 
Igår när jag rev bort maskeringstejpen utmed taket, så följde bitar av fondtapeten med, så igår spacklade jag områderna och har idag slipat och målat dem igen.
 
Imorgon kommer förhoppningsvis listerna på plats.

Blodomloppet

Ikväll var jag med och sprang Blodomloppet för jobbets räkning. Det tog mig 31 minuter att springa 5 km och jag är ganska nöjd med tanke på att det knappt gick att komma framåt de första hundra meterna eller något sådant. Det blev sen lättare och lättare att ta sig framåt och efter 2,5 km gick det att öka farten rejält. Vid målgång sen stod funktionärer och delade ut medaljer bara någon meter innanför målsnöret vilket gjorde att man nästan fick köa för att komma i mål. Så jag hoppas att det fixar med organisationen bättre till nästa år.
 
Efteråt var det picknick med jobbet som man fick av Blodomloppet om man anmälde ett lag på minst 5 personer. Mitt jobb hade 13 deltagande lag. Nästa år kör vi igen.
 
Dagens renoveringsbild från sovrummet. Jag har idag rollat på första lagret med färg
 

Depeche Mode + Sverige = Sant

Den 9 och 11 december är ett av världens största band tillbaka i Sverige för två spelningar i Malmö och Göteborg. Vem vill följa med? 

Sovrumsrenovering del 1

Dag 0. Min fond vägg. Jättefin men jag är trött på den efter 3,5 år i lägenheten
 
Dag 0. Väggen mittemot fondväggen
 
Dag 1. Tavla och kabellister har plockats bort
 
Lamp- och väggkontakter har plockats bort för att smidigare kunna måla
 
Dag 1. Golvet förbereds för spackling och slipning på väggarna
 
Dag 2. Min klädstol och överdragströjor samt gymhandskar står numera vid balkongen. Kuddhögen i mitten hör normalt sett hemma i soffhörnan
 
Dag 2. Mitt smyckesskrin som brukar stå på byrån och bäddmadrassen
 
Dag 2. Byrån hamnade framför hallspegeln
 
Dag 2. Taket och andra delar förbereds för målning
 
Dag 2. Även kring kontakerna tejpas det för att underlätta målning
 
Dag 5. Efter att ha rymt från lägenheten i dagarna två, påbörjades målning av kanter och andra ställen som inte går att ta med rollern

Ladda om

 
Box-passet avklarat. Nu laddar vi om för ett yoga-pass
 

Sovrumsrenovering påbörjad

Nu får det vara nog rivet i sovrummet för idag. Tänkte jag skulle lukta liiite trevligare när jag möter upp killen min på Bonarelli innan hockeyn ikväll. Imorgon står det putsning/slipning och spackling på schemat. Om jag orkar lägger jag upp lite bilder efter hockeyn om jag orkar.

Godis är farligt gott

Mattias är en gottegris och jag är nog ännu värre. Men film och godis hör liksom ihop. Så även fotboll och godis, för jag misstänker att han vill se vänskapsmatchen mot Norge ikväll. Jag överlever fast det inte är hockey. Men det är det dags för imorgon kväll då HV71 möter KalPa i European Trophy. Det bästa är att Mattias är minst lina hockeytokig som mig. Nej, nu ska jag leta reda på en buss och åka hem till honom.

Kameran återfunnen

Som jag letat efter min lilla digitalkamera som jag köpte i slutet av maj i år. I morse bestämde jag mig för att leta igenom kameraväskan igen, den som är till min systemkamera. Har jag båda två med mig, så ligger båda i den. Och i ett fack där liten aldrig brukar ligga, låg den snällt och väntade på att bli funnen. Tack för det!

Sköna söndag

Blev ingen filmmysdag med Mattias då han var härligt förkyld. Susanne vill INTE bli snorig! Så han fick snällt stanna hemma hos sig. Någon köttfärssås blev det visst inte heller, men det finns en morgondag till det.
 
Men film har jag tittat på ändå. Gladiator och Skattkammarplaneten har det blivit än så länge. Sen har jag tagit ett varmt skumbad i mitt bubbelbad med filmmusiken till Gladiator i bakgrunden. Kletade dit en lermask i ansiktet också, så nu jäklar är man ren och fin. Funderar på att gå och hyra en film nu och kanske köpa något gott att tugga på. Fast jag borde egentligen inte, men jag är himla sugen på saltlakrits. Kanske borde gå till affären och köpa hem en melon istället.....

Filmdag idag

Det verkar som det blir en regnig dag i staden. Tja, då min ryggmuskel hindrar mig från att träna, så får det bli en filmdag idag tror jag bestämt. Kanske kan jag få Mattias att göra mig sällskap. Kanske kan köttfärssås och pasta locka honom.

Hallonplockning

Igår eftermiddag åkte jag med Mattias ut och plockade hallon. Vi fick ihop ca 4, 5 liter på ca 4 timmar. Helt ok tyckte han då det har varit väldigt torrt ute tidigare i sommar. Vi plockade även lite kantareller som vi gick förbi på vägen tillbaka hem. Mattias mamma ska få en del av hallonen, sen ska vi göra hallonsylt till mig av resten. Men jag kommer se till att Mattias behåller en del också.
 

Träning i stora doser

I måndags värdade jag ett boxpass med sköna Ester som ledare. Svettigt skoj men jobbigt när man inte är van. Men jag måste öva ju. På måndag om 1, 5 vecka ska jag värda det igen och då ska jag ha en ny värd bredvod mig.  Det är hennes sista gång bredvid och hon kommer bli en bra utökning av Friskis-familjen. 
 
Igår var jag civilklädd på HIT. Så skoj pch så jobbigt! Och så skoj att träffa Leif som har lett passet jag värdat på det senaste året. Till hösten är han i en annan av Friskis lokaler och kör HIT, men utan mig som värd. Jag kommer att sakna passet och Leif.
 
Vet dock inte riktigt hur jag tänkte när jag bokade in mig på Cirkelfysen nu ikväll då jag hade lite ont i både den ena och andra muskeln.  Men på passet gick jag och jag mår så bra jist nu. Frågan är bara om jag kommer vara orörlig eller inte i helgen. Tanken var ju att Nina och jag ska ut och springa på lördag. 

Gött med semester - Bildkavalkad

I tisdags förra veckan var jag hemma hos mamma på kvällen och hjälpte till med att äta upp lite av hennes Gott-korg som fått i födelsedagspresent
 
Onsdagsmorgonen bjöd på mys i högklass tillsammans med liten kisse
 
Onsdagen bjöd på kvällspromenad i solen i södra delarna och utkanterna av hemstaden med Mattias som sällskap
 
 Torsdagsförmiddagen tillbringades på Kinnarps Arena för att se HV71:s första ispass för säsongen och för att i samma veva träffa en bunt glada vänner
 
På kvällen var det dags att värda Skivstång/Intervall 70 min med glada Josefin på ledarplatsen
 
Till kvällsmat efter passet åts det varma mackor med kantareller på. Hittade lite under onsdagspromenaden
 
Tacket för att jag var kattvakt. God efterrätt
 
I lördags var det kantarellplock med skogsguide Mattias. Han hittade några riktigt stora kantareller vid ett tillfälle.
 
Idag började jag rensa de 1,4 kg som vi hittade i lördags
 
Fick tydligen med mig några nya "husdjur" hem, men de förpassades snart till nya marker utanför huset i en blomrabatt på gården. Ja, inte spindeln, för han rymde strax utanför min dörr

RSS 2.0