Julbord med jobbet

Ikväll har jag varit på julbord med bästa arbetskamraterna. Först gick jag hem till världens bästa Linus och förfestade lite tillsammans med Samuel, Tobbias och Fredrik. Linus sambo Lotta gjorde oss också sällskap. Och snäll som hon är, körde hon oss sen till platsen för julbordet. Var så roligt att umgås lite med Linus igen. Ja, även Lotta. Jag gillar henne. På plats mötte vi upp större delen av Förpackningsfolket, de flesta maskinreparatörerna och tre chefer av något slag. God mat, härlig stämning och mycket skratt blev summan av kvällen. Och jag fick extra desert fast de plockat undan det. Jag kunde ju inte låta bli att tala om för en servitris att deras Snickerskaka var sååå god, så hon hämtade några bitar till till mig samt några bitar Toscakaka i någon
variant. Mmmm.... Susanne har fått i sig massor av socker ikväll.
Min extra deserttallrik och min cider
 
Och detta var kvällens outfit. Lagom uppklädd och ändå snyggt
 
 
 
 
 

Hej mitt vinterland

Vaknade nyss av ett skrapande ljud utifrån. Hoppades för någon sekund att ljudet betydde att det var snö på backen och att det var lilla gårdstraktorn som var ute och plogade. Jag gick upp och tittade ut genom etr fönster oxh se. Det var en massa snö på backen. Susanne very happy! Och det passar så bra med tanke på att de satte upp julgransbelysningen i lilla gårdsgranen.
 
 
 
 
 

...vita gula blå..

Efter shopingen blev det träning. Spin medel med Malin, men för min del blev det ett halvdant pass under första halvan av passet. Först pillade jag med en cykel precis när passet började. Efter nästan halva passet var det motionär som snabbt försvann ut ur spinsalen. Då jag varit med om att folk blivit dåliga under pass, väntade jag ca 2 minuter, utifall  hon bara var på toa, sen gick jag efter. Allt var dock ok med henne, så det var bara att gå in i salen och kämpa vidare. Tjejen tyckte att jag var väldigt snäll som kollade att hon mådde bra. Sista halvan av passet var det bara att ge järnet. Men tisdagens tuffa 70 minuter lång spin medel med Klas och gårdagens HIT med extra mycket ben kändes ordentligt.
 
Sen blev det hem och duscha snabbt för jag hade bestämt mig under nedvarvningen att jag skulle gå på hockey ikväll. Matchen var helt ok och AIK stod för motståndet. Mot slutet av period 3 ledde "Gnaget" med 1-2, men "Skuggan" satte kvitteringspuck med EN sekund kvar av matchen. Sen vann HV pånstraffar. Gött som bara den!
 

I en blåsig stad

För lite mer än en timme sen skildes jag åt från Håkan efter att vi ätit lunch på mitt favvohak. Troligen dock inte bara mitt favvohak, då det var mycket folk där. Lunchen var god och sällskapet trevligt. Nu befinner jag mig nere på stan och shoppar lite. Det är dock inte det skönaste vädret att vara ut i, så det känns extra skönt att gå in i butikerna. Senare idag är det Spining som står på värdschemat för min del som alla torsdagar och sen blir det en sväng hem till mamma.
 

Man är så söt.....

Ja, man är vansinnigt söt i hårnät
Alla tackar nu Hanna som bad så snällt om denna bild ;)

Im a beatiful winter gal again!

 
Mobilkamerans blixt gör verkligen "underverk" med ens utseende, ha ha haaa.....

Dags att tjäna lite pengar

Så här ser jag ut när jag jobbar. Ja, jag har hårnät också, men det får ni inte se mig i denna gång.

Gamla favoriter får man aldrig nog av

När jag började vara passvärd på F&S, var det på kombipasset Skivstång/Spin. Min ledare på den tiden hette Daniel, men numera är han fullt upptagen med innebandy på elitnivå som sjukgymnast och assisterande tränare. Vi hade väldigt roligt ihop och jag saknar honom fortfarande emellanåt.  Sen har jag genom åren sen hösten 2006 haft lite olika ledare på detta pass. Alla har varit bra på sitt sätt, men sen har vi då Jenny och Caroline. Många roliga och svettiga passtimmar har det varit under dessa två ledare. (Tur att det inte var två manliga ledares namn jag skrev, för DEN meningen hade kunnat blivit grovt feltolkad. Ha haaa......) Under denna termin har jag inte värdat detta kombipass utan bara kört vanlig spin/medel. Men vad jag saknar Skivstång/Spin. Jag har tagit frivilliga och ofrivillga pauser från passet förut, men jag vill alltid tillbaka. Gammal favorit som jag alltid saknar när jag inte kör det.
 
Så inför våren har jag önska om att få bli värd på Carolines Skivstång/Spin igen. Allt hänger dock på den värd som har passet idag. Vill hon fortsätta med passet, får jag stå tillbaka. Helt i sin ordning i så fall. Men så fick jag i onsdags veta av Caroline att hon inte ska ha passet i vår, då hon inte vet hur hennes nya jobb kommer att se ut rent tidsmässigt. Susanne blev lite ledsen. Men så fick jag mail från Jenny medan jag låg och sov idag. Det är hon som ska ta över passet och att hon skulle tycka det vore jätteskoj om jag blev hennes värd igen. Susanne blev jätteglad. Så nu håller vi tummarna för att jag får tillbaka mitt pass på måndagarna. Det vore så himla skoj!

Me happy!

Idag kom äntligen mitt efterlängtade spel. Nätterna när jag inte jobbar är räddade.

Jag vill ha mat nu!

Högst osmidigt att vakna och inse att det inte finns en enda färdig matlåda i frysen. Och sen påminner magen mig att den faktisk är hungrig när doften från ugnen börjar sprida sig i lägenheten. Och det tar en stund till innan kycklingen är klar. Rå kyckling känns inte som en hit direkt. Både min mage och jag ogillar att vänta.

Me like!

Idag har jag provat att sätta i mitt löshår för första gången. Köpte vanligt löshår med clips. Enkelt och smidigt när man ska göra det på sig själv. Tänk om man kunde ha så här tjockt hår jämt. Tyvärr stämmer inte färgen helt, men det hade inte någon färg gjort. Hade jag valt en mörkare färg, så hade jag fått färga håret ändå. Får väl helt enkelt pallra mig till frisören i nästa vecka.
Ser ju lagom pigg ut på bilden, men det bjuder jag på.

Dagens lilla utmaning avklarad

Jag listade för en tid sen 3 olika träningrelaterade utmaningar här på bloggen. Nu är två avklarade: Brandmannatestet i fredags och idag ett dubbelpass som värd på Friskis. Dagens utmaning var den lilla utmaningen. Först ett kombipass; skivstång/spin, 2,5 timmars vila med matintag och sen ett skivstångspass. Om 3 veckor exakt är det dags för den stora utmaningen: Först ett cirkelfyspass och sen direkt efter ett skivstångspass. DET kommer att kännas! Idag var det mest i benen och axlarna det kändes.
 
Nu är jag på väg till jobbet. Ska ducha där istället för hemma och på sätt undvika en massa onödig stress. Har med mig kvällsmat. Det mest ansträngande jag ska göra imorgon är att fika med en vän.

På plats

Hittade till en bandymatch

Brandmannatestet 121116

 
Igår eftermiddag gjorde jag då detta brandmannatest, som är en del av de tester som brandmännen måste genomföra för att bli godkända. Fick veta att de gör det två gånger varje år och det kallas för lilla testet. Ok, då var det väl bara att köra. Testet går ut på att man går på ett rullband i 8 minuter iförs full brandmannautrustning, minus stövlarna dock, vilket även innebär syrgastuber på ryggen och hjäm på huvudet.  Bandet rullar i 5,6 km/h hela tiden och första minuten går man i 4% lutning, Efter en minut ökas lutningen till 8% och efter två minuter blir den 14%, sen fortsätter man på den lutningen i restrerande 6 minuter. Kan meddela att det sved bra i vaderna under testet, men jag trodde att det skulle vara svettigare att göra testet, då brandoverallen är brandsäker och lufttät. Det som var jobbigast var att jag tydligen fortfarande har lite förkylning i kroppen, för det tyngsta för mig blev andningen. Men jag bet i och klarade testet. Brandmannen, en härlig kvinna vid namn Antonia, talade om för mig att jag hade bra puls och fint, bestämt steg under testet och hon peppade mig hela tiden.
Jag får på mig utrustningen med hjälp av "min" brandman Antonia.
 
Klar för testet. Nu kör vi!
 
Färdig!
 
Fotograf är mamma, för hon ville bestämt komma och fotografera mig under testet. Alla kort är inte skarpa, men det är kul att detta finns dokumenterat. Härunder finns mitt provresultat.
 
Det känns grymt bra att ha klarat av testet.

Jag? Beroende?

Man kan vara beroende av mycket. Och jag har insett att jag är totalt beroende av mjölk. Jo då, jag klarar mig utan. Jag får inte abstinens eller blir helt galen om jag inte får mjölk. Men bara tanken på kall, treprocentig, silkeslen mjölk får mig att bli sugen på ett stort glas att bara hälla i mig. Vissa dagar går det lätt ner ca 1 liter i min lilla mjölkälskande mage.

Vill inte.....

Känner inte för detta. Tror jag kryper ner under täcket igen.....
å

Nu känns det bättre

Jag tog mig iväg och tränade, precis som hade tänkt mig. Och så här efteråt känns det riktigt bra. Jag saknade lite energi vid passtart men jag kom snart igång. Och som "miljöskadad" passvärd på Friskis, så kan jag ju inte låta bli att heja på folket i min grupp som jag går runt med på de olika stationerna på Cirkelfysen. I fredags fick jag höra av en motionär att jag har härlig energi. Det gjorde min fredag ännu ett snäpp bättre.

Segt just nu

Ligger i soffan just nu och tycker allt bara är väldigt ansträngande tråkigt. Ja, lite lunch ska jag få i mig, men annars skulle jag nog helst inte vilja resa mig upp från soffan. Vädret inbjuder till film i massor, men samtidigt har blivit en del film på sistone. Skönt är i alla fall att man inte jobbar inatt. En natt till av lugn och ro, ska bli skönt. Men det blir inte tidigt i sängen för det. Nej, blir till att ställa om dygnet lite mera ordentligt. Tur att man är dataspelsnörd, synd bara att man inte fått nya spelet ännu. Leverantören missade att skriva ut rätt releasedatum, då det var två olika för olika versioner av spelet. Men man kan alltid spela lite Guild Wars 2 eller Mass Effect, så är timmarna snart gjorda innan kuddarna lockar vid 3-tiden inatt. Nej, lite lunch kanske inte vore fel.....

Fredagsmys

Gårdagen var mycket trevlig. Först ett skönt Cirkelfyspass med sällskap av andra Friskismänniskor. Kämpade väl och var svettig därefter. Kul var det i ala fall. Sen gick Håkan och jag vidare för att möta upp andra för att äta innan bion. Trodde vi. Visade sig att jobb kom ivägen , så det blev bara vi två. Ja, så kan det bli. Vi åt på en pub och maten var helt ok för att vara pubmat. Jag åt en plankstek och den var inte alls dum. Och jag fick baconinlindad sparris till.
 
Sen var det vidare till bion för att titta på Skyfall. Måste hålla med övriga angående denna film. Den är riktigt bra. Synd på den fina bilen bara, men det är smällar man får ta antar jag. Men humorn var där och samma pålitliga Bond. Se den om ni inte sett den än.
 
 

Recept på en bra fredag

Det får man med ett träningspass, Cirkelfys som vanligt på fredagar, som följs av middag ute i sällskap av vänner och så avslutar man det hela med bio, Skyfall ska ses denna gång. Detta är receptet på en lyckad fredag om du frågar mig.

Massage

Idag har jag äntligen lyckats komma iväg och få en mycket efterlängtad massage. Mina ryggmuskler har velat ha en en längre tid men jag är som vanligt väldigt seg. Men så idag blev det äntligen av. 1 timme knådade min massör på mig över hela kroppen, tom magen. Har jag aldrig varit med om förut, men det var skönt även det. Ryggen min behöver dock lite mera behandling, så jag ska dit om ca 4,5 vecka igen. I vanliga fall brukar jag gå var 3 månad, men inte för tillfället. Och min massör hade en mycket schysst deal just nu. Betala för 3 massager och få en 4. Tackar så väldigt mycket.

Bon Jovi 24 maj 2013

Jag lyckades faktiskt få tag på två biljetter till spelningen. Tråkigt nog på varsin sektion, men det är bättre än inget. Jag vet att man kan ha tur och hitta biljetter närmre spelningen på Blocket och Tickster release när spelningen närmar sig. Men att riskera att få en plats på kortsidan längst bort från scenen eller med skymd sikt är inget alternativ för mig. Detta är mitt absoluta favoritband och jag hade nog kunnat betala bra mycket mer för att få en biljett än vad jag gjorde idag. Men jag är glad att jag faktiskt får sällskap till spelningen och någon att prata med om den efteråt. Så att vi har spridda platser, gör inte allt för mycket för vi kommer båda vara där. Jag längtar redan till maj.....

Personligt positivt

Jag upptäckte något positivt alldeles nyss. Personligt positivt dvs. Jag drog på mig en av mina favorittröjor och den var för liten. Över axlarna! Weee, träningen har gett resultat. Tro inte att jag strävar efter att bli biffigt bredaxlad, nej tack. Men det visar att träningen har stärkt mina axlar och axelleder med lite mera muskelstyrka i alla fall. Mindre ont till mig. Jag är nöjd :)

Framtidsutmaningar

Rubriken får detta att låta så mycket mera världsomvälvande än vad det är. Men för mig är det lite stort och jag ser fram emot det. Den 16 november ska jag göra Brandmannatestet på Friskis. Det är en del av uttagningen till att bli brandman och går ut på att man ska gå på ett rullband i 15 minuter i full brandmansutrustning. Lutningen på bandet kommer att ökas succesivt om jag inte minns fel. Har för mig att utrustningen väger ca 25 kilo. Och varmt lär det bli.
 
Sen ska jag visst köra dubbelpass på Friskis på söndagen. Tack och lov kommer det vara 2,5 timmar mellan passen. Jag lär vara duktigt mör i benen på natten när jag ska jobba sen. Tur att jag jobbar singelsöndag, så jag kan ägna hela måndagen till att inte göra ett enda dugg mer än att äta och ligga i soffan.
 
Den 9 december är det sen dags för min personliga träningsutmaning. Först ska jag köra ett Cirkelfyspass och sen ett Skivstångspass. Det är Helena som är ledare för båda. Hon tycker jag är lite lagom småknäpp när jag kör Skivstång/Spin, vilar 1,5 timme och sen kör Cirkelfys när jag fått hoppa in för någon sjuk/bortrest värd. Undrar vad hon ska tycka nu? Ha ha haaa.....

Cirkelfys/Crossfit

Denna söndag blev det, som nästan alla söndagar, en tur ner till Friskis och ett pass Cirkelfys (eller Crossfit som det heter utanför Friskisvärlden). Svettigt kul och tufft. Ledaren Helena tyckte dock jag var ovanligt tyst under passet. Jag brukar heja på dom som finns runt omkring mig medan jag tränar även om jag inte värdar passet. Men idag var det inte läge. Jag hade med mig värden, en gyminstruktör och en annan passvärd i min grupp, så jag var extra peppad att ta i extra mycket. Två kilo tyngre kettlebells och lite mera lutning i vissa övningar gör väldigt mycket i slutändan. Men det blir en ny vända nästa söndag igen.

Kvällsmatsdags

 Köttfärs, mozarella, färska champinjoner, bacon och massor av ost på hönekaka

Lördagsgodis

Denna snygga godisautomat finns sen en liten tid tillbaka i ICA butiken nära mig. En jättebra ide då man slipper undra om någon har nyst över godiset osv. Har gått och sucktat efter Hallonlakritsskallar i flera dagar nu, så jag köpte hem det, både hårda och mjuka, samt lite annat.

Nattens utmaning

Sitter och lyssnar på Vaken med P3 & P4. Min önskan för natten var Bon Jovi's Have a nice day. Gissa om jag blev förvånad när den blev nattens utmaning, då den inte är inläst i det digitala arkivet :O Nattens utmaning går ut på att en av programledarna springer ner i gramofonarkivet och letar reda på låten. Men jag är lika glad för det. Jag fick ju låten spelad :D 

Nu tar vi helg

Ja nu tar vi helg. Cirkelfyspasset är avklarat och nu står kvällsmaten framför mig på soffbordet. Men jag drabbades plötsligt av ett I-landsproblem: Edsbyn - Villa Linköping i bandy eller Oskarshamn - Djurgården i hockey? Vad ska jag titta på? Jobbigt.....

Suveränt rolig träningsonsdag och seg torsda

Igår var det som vanligt dags att värda HIT med bästa Leif som ledare. Och många motionärer var det på passet, vilket gjorde att jag mer ägnade mig åt att visa övningar än att träna med min grupp. Men jag hade lika skoj för det. Efter passet följde jag med Leif till en av Friskis andra lokaler i stan för att hjälp till med ett HIT-pass som han skulle ha med ett handbollslag damer. Jäklar vad de tog i och kämpade på. Att ge sig för att man var trött var liksom inget alternativ som de kände till. På detta pass skulle jag bara visa övningarna, peppa och heja på, och roligt hade jag. Efter passet fick Leif och även jag beröm av tjejernas tränare. Och tjejerna tyckte det var superkul och ville göra det igen.
 
Idag har dock varit en seg dag. Natten på jobber var bra, men jag kände mig inte riktigt pigg. Tror min förkylning äntligen har bestämt sig för att till fullo ge sig till känna. Så jag var mycket duktig på Spiningen och tog det lugnt. Nu ska jag ta bussen till jobbet. Ska bara hitta ett par strumpor först.

RSS 2.0