God jul på er

Russin och jag önskar er alla en God jul!
 
Och en bild på mina julklappar som jag ska ge bort. Julpapper, vad är det? Presentkorgen är till mamma. Och det stora paketet är till julklappsspelet. Det är fjäderlätt.
 
Och jag lämnar er med en skön jullåt 

Min helg

Gårdagen innebar jobb. Frivilligt hade jag anmält mig att komma in till jobbet och jobba från 11.00 tills prodktionen var klar för dagen. Det rullade på och utan några smärre bekymmer, så kl 20.00 lämnade jag byggnaden. Gustav, som körde hem mig efteråt, höll med mig fullständigt om att man var värd en pizza efter denna dag. Så jag ringde pizzerian som ligger runt hörnet från där jag bor och beställde en pizza. Bara att hämta upp när Gustav släppte av mig. Suveränt!
 
Väl hemma och när jag hade slagit mig ner i soffan med pizzan för att kolla in någon av filmerna som gick på tv, hade jag snabbt en mycket nyfiken Russin i knät. Det var nästan så jag inte hann med och stoppa honom innan han hade landat i den.
Men får man inte provsmaka kan man ju alltid sätta sig bredvid och demonstrativt råstirra på det ätbara som doftar så intressant. Tyvärr blev bilden alldeles för suddig. Men så satt Russin till jag hade ätit upp.
 
Idag gick jag bort till ICA MAxi för att hämta den sista julklappen samt lite filmer till mig själv. Blivit många egenköpa julklappar i år. Jag är värd varenda en an dem. På vägen hem från Maxi, tittade jag förbi mamma och hämta en julgrupp som hon hade gjort till mig. Fick även med med hembakat vörtbröd utan russin och en påse Twist.
Ganska snart var det även en kisse på borde för att undersöka julgruppen närmre.
 
Det enda som återstår inför morgondagen är att slå in julklapparna vilket blir mitt nattnöje. Måste vara vaken ett par timmar längre inatt, då jag ska jobba som vanligt imorgon kväll.

Sofftish


Ligger i soffan med Russin och softar. Ja, han var här nyss i alla fall. Idag inhandlades sista detaljen till mammas julklapp. Sen blev det spinpass vid 17.00, men jag fick ta det lite lugnt då jag varit lite småförkyld senaste veckan. Och Mats, spinledaren, hade ett specialjulpass med endast jullåtar i olika varianter. Jag kunde inte låta bli att lyssna på texterna till de låtar som inte är "traditionella" jullåtar och jag började småskratta där på min värdcykel och hade lite svårt att fokucera mig på spiningen.
 
Sen drog jag vidare till Bishop Arms med Håkan där vi mötte upp Ann-Sofie och Ronny, två andra Friskis-människor, för att äta och ta en öl eller två. Ingen sen kväll för någon av oss, då vi alla har saker att göra imorgon. Själv ska jag vara på jobbet kl 11.00 för att jobba lite extra. Blir nog i alla fall till 19.00 innan jag lämnar jobbet. Sen ska jag ta helg nr 2. Nu ska jag fortsätta att slötitta på Pirates of the Carrabian - The Black Pearl innan jag kryper ner i sängen för att krama kuddarna. Skönt att jag inte behöver känna någon press på mig att krypa ner i sängen på en gång med detsamma.

This is not the end

Bara att inse at jorden inte kommer att gå under. Varför undrar ni? Enkelt: Jag har ju inte hånglat med denna läckra man ännu.
Snyggare snart 50-åring får man leta länge efter

God morgon!

Vaknade för snart en timme sen, låg kvar i sängen en stund och drog mig lite. Sen gick jag ut i köket och satte på vattnet till nudlarna och lade in den havlfärdiga matlådan med korv och bacon i micron. Sen gick jag in i badrummet och möttes av denna tjusiga donna genom spegeln.
Sovit gott har jag i alla fall gjort.

Myspys

Russin och jag myser framför tvn

Jag vaktar barn också.....

Igår var jag barnvakt till brorsans minsting. Det var inte alls med i dagsplanerna från början, men jag har så sällan möjlighet att hjälpa till, så det var enkelt att tacka ja. Brorsan hämtade upp mig på väg hem från jobbet, sen var det bara minstingen och jag. Vi åt tunnpannkakor med Nutella på, lekte pirat, såg på lite film och byggde med träjärnväg. Vi hade en mysig och rolig kväll tillsammans.
Uppe på sitt rum hade han denna lilla söta julgran på golvet
Nere i stora julgranen hänger stans snyggaste julgranskulor tillhörande brorsans äldsta son

En gubbe på vinterbesök

Idag ligger temperaturen kring nollan i staden. Mulet och lite blåsigt, men några barn på min gård tog tillfället i akt och gjorde en snögubbe.
 
Jag har även inhandlat alla julklappar utom den som jag och brorsan ska ge till mamma. Men det löser sig nog under de närmsta dagarna.

Mys.....

När extramatte spelar dataspel för att hålla sig vaken någon timme till, ligger Russin på en stol bredvid och sover.
 
Och när Russin har tröttnat på att sova, kryper han upp i knät och bevisar att han ska få plats.
 
Slutspelat för extramatte med andra ord. Allt var så mysigt tills Russin bestämde sig för att köra in klorna lite väl långt i extramattes lår. Inte så mysigt längre och Russin ligger nu i vardagsrummet och sussar igen. Men det var mysigt så länge det varade.

Check

Jobbat natt mot fredag: Check
Matat och gosat med katten efter frukosten: Check
Sovit: Check
Vaknat och ätit lunch: Check
Hämtat min Vitlökssalami på brorsans jobb: Check
Ryckt in extra på ett Cirkelfyspass: Check
Ätit kvällsmat: Check
Lekt med katten: Check
Sovit i soffan i ca en och en halv timme: Check
Redo för lite online-spelande inatt: Check Ignorerar att jag faktiskt är lite småförkyld: Check
Pigg och glad: Check
Over and out: Check

Soulsavers and Depeche Mode's Dave Gahan

http://www.rollingstone.com/music/videos/soulsavers-and-depeche-modes-dave-gahan-perform-intimate-set-in-los-angeles-premiere-20121213 Jag försökte bädda in klippet, men det ville sig inte riktigt, men här ovan är länken i alla fall

Hjälp?

Kan någon tala om för mig vad det är som gör bacon så sabla gott? Kunde inte låta bli att steka några strimlor till korven idag. Så gott var det! Makaroner med korv och bacon. Och ett stort glas kall mjölk till. Mmmm......

Som ett brev på posten

Imorgon kommer jag ha ömma axelmuskler. Träningsvärken kommer att vara ett faktum. Frågan är bara i vilken högre grad mot de ömmande axelmusklerna jag redan nu känner av.
 
Bakgrunden till detta är att igår var jag på ett temapass i skivstång/body pump och vi tränade ryck och stöt, ni vet sånt där som tyngdlyftare tävlar i. Kan inte påstå att jag var bäst, men jag klarade tekniken hyfsat.Stötdelen kändes riktigt bra. Och tro inte att vi höll på med några 10-kilosstänger. Jag tror den lättaste vägde ca 15 och den tyngsta 27,5. Och med tanke på att vi upprepade övningarna bitvis eller hela vägen, så kändes det i kroppen. Igår kände jag mest av det i min knän, men så är dom ju inte helt hundra. Kul var det i alla fall.
 
Idag var det då dags att värda HIT-passet, precis som alla onsdagar. Både Nina, som var med på temapasset igår, och jag kände av gårdagens övningar i axlarna och då på baksidan mest. Vi körde på som vanligt under passet och det gick bra. Som final på passet bestämde sig Leif, vår härliga ledare, för att vi skulle leka med hantlar. Så det blev lyft med lätt hantel över huvudet 8 x 20 sekunder med 10 sekunders vila emellan. Jag hade endast 2 - kiloshantlar, men sablar va tungt det var vid tredje vändan redan. Men skam den som ger sig, det var bara att kämpa på. Fick knappt upp hantlarna över huvudet sista vändan.
 
"Hej älskade träningsvärk....."

Rom- och Chokladprovning 121207

Bättre sent än aldrig, men här kommer nu uppdateringen från i fredags då jag var på Rom- och Chokladprovning på June Whiskeysällskap. Vi var ca 30 stycken där för att njuta lite av livets goda. Föreläsare var Per-Olof Elfström från Clydesdale. En mycket bra föreläsare och älskare av rom, denna ljuvliga dryck som kan drickas som den är eller i drinkar. Olika sorter passar bra till olika saker. Framför oss fick vi 6 olika glas med ca 2 cl rom i varje och 6 olika småbitar mörk choklad från Valhorna. Man skulle ta en liten bit av varje chokladsort och en liten sipp rom, vilket betydde 6 sippar minst av varje romsort. Kände mig dock lite smålullig efter provningen, då det blev så att det slank ner nästan 1,2 dl rom i magen under ca 1,5 timme, vilket är den tiden jag i vanliga fall får i mig kanske 2-3 cl på. Ja ja, så kan det bli. Efter provningen gick vi ner på puben Red Lion och åt mat, såp balansen var snart återställd. Sen var vi några som gick vidare till The Bishop Arms och tog en öl eller något annat gott att fukta strupen med. En otroligt trevlig kväll som avslutades på bästa sätt.
Innan provningen
Efter provningen
 
Min mumsigt goda medium/raw-steken med whiskeysås. Potatisklyftor fanns det mera av i en skål bredvid, så det var inte snålt på tallriken, bara jag som lade upp lite för att försöka få en snygg bild.
 
Jag hittade en ny favorit denna kväll, som jag tyvärr inte kommer ihåg vad den heter, men det kommer upp en lista på June Whiskeysällskaps hemsida på de olika romsorterna, så då kan jag köpa hem den sen. Minns bara att flaskan kostar ca 400 kr och kommer från Barbados. Tror jag det var.....
 
Det som skulle satt pricken över i:et denna kväll hade väl varit en god cigarr att avnjuta under provningen.

Jag lever, jag lovar

Jag har inte glömt bort er sötisar, men jag har lite annat att göra, så inlägg om fredagen får vänta lite till. Kan kort berätta att det var en toppenkväll på alla sätt och vis. Var lagom lullig när jag väl vandrade hemåt i vinternatten. Nu ska jag mata snabeldraken lite till.

Rom & Choklad

Ikväll blir det Rom & Choklad-provning på June Whiskeysällskap. Ska följa med min vän Meénakshi som är ordförande där. Gott och intressant räknar jag med att det blir. Men först möta upp nere på Red Lion och ta en AW-öl.

Julklapp

Denna underbara ring föll jag pladask för i torsdags. Den fanns dock inte i min storlek hemma i butiken, men det var inga problem. Rätt storlek fanns i en annan butik, så de skickade bara ringen till min stad. Så idag hämtade jag ut den. Gillar att köpa julklappar till mig själv.

Mmm..... Bacon.....

Hör den perfekta imitationen av Homer Simpson med tillhörande dregel i mungiporna, så förstår ni exakt hur jag känner för bacon när jag tänker på att äta det. Knaperstekt krispig bacon..... Så det blev bacon iblandad i dagens nudelsoppa med tomatsmak.

Lyxfrukost

Inte varje natt en nattarbetare kan kompa ut och gå hem tidigare, men inatt kunde jag det.Firade det hela med kakaorik varm choklad, ostmackor med mammas smörgåsgurka på och löskokta ägg. Mmmm.....
Ha en bra tisdag

Daniel och Erikas bröllop

I lördags gifte sig som sagt min fina kusin Daniel med sin härliga Erika. Själva vigseln ägde rum i Loshult kyrka där Erika är döpt och konfirmerad. Sen åkte vi tillbaka till Möckelnäs Herrgård för bröllopsmiddagen och festen. Allt var så fint inramat och stillsamt utan att vara tråkigt. Vigseln var kort och fin. Roligast var när prästen snubblade lite över orden "i nöd och lust" som fick en mycket emitionell Erika att skratta istället för att gråta glädjetårar. Deras lila dotter Ingrid på 2,5 år skötte sig exemplariskt. 
 
Maten var mycket god och smakfull och vinet gott. Sällskapet vid mitt bord var min yngsta kusin Martin och Erikas bror Filip vilket fick mig att känna att jag hade någon att prata med i alla fall.  De övriga 3 vid bordet var lätta och sällskapliga av sig och vi hade mycket trevligt och skoj under middagen. Undrar hur många gånger vi fick brudparet att kyssas under kvällen genom att klinga i glasen med ett bes
tick? Kul var det i alla fall och Daniel och Erika spelade med och väntade längre och längre för varje gång med att kyssas. 
 
Det hölls en del tal och Daniels syskon med respektive sjöng en sång för "Prins Daniel". En barndomsvän till mig kan man väl säga var där och höll ett mycket roligt tal till Daniel. Fredrik, som han heter, äger idag mina föräldrars gamla sommarstuga. För mig var det mycket skoj att se honom igen. Vad finns mer att säga om kvällen? Tårtan var vacker och mycket god, och vi dansade mycket till all möjlig blandning av musik. Vid 01.00 tog dock kvällen slut och avslutades så vackert. Orginalversionen av låten Halleluljha med Jeff Buckley spelades och brudparet dansade ensamma medan alla andra stod runr omkring. Sen blev det stor gruppkram runt dem. Ett underbart slut på en underbar dag.
 
Jag kommer inte lägga upp något foto här från dagen mer än dessa 3 foton på mig.
Dessa två tog mamma på mig innan bröllopet.
 
Detta är taget sent sent på kvällen.

Susanne trötter

Det har varit en underbar helg när vi firade fina kusin Daniels giftemål med sin underbara Erika. Men jag är såååå trött. Men med dygnsomställning och för lite sömn på det, så är jag så vansinnigt trött, så ni får egobilder och rapport imorgon istället.

Väntar

Sitter hemma i soffan och väntar på att mamma ska hämta mig innan vi ska hämta upp min bror och svägerska. Idag är nämligen ingen vanlig dag för idag ska nämligen min kusin Daniel gifta sig med sin härliga Erika. De ska gifta sig i Loshults kyrka och sen bär det av till Möckelnäs Herrgård för bröllopsfest. Vi ska även övernatta där och imorgon blir det brunch med brudparet. Jag ser verkligen fram emot allt detta.

RSS 2.0