Det enda legitima skälet

Anders fällde den klart skönaste kommentaren när han träffade mig på jobbet för en stund sen: "Vad gör du här? Har du sagt upp dig? Det är det enda legitima skälet till att vara här när man inte jobbar."
 
Anledningen till att jag var på jobbet var för att jag har satt upp anmälningslappar till Spin of Hope lite överallt på Arla Jönköping. Fick även bekräftat att två lag har blivit anmälda från Arla. Nu hoppas jag som lagkapten och koordinator att folk anmäler sig under de närmaste 6 veckorna.

Spin of Hope 2013

Jag har precis avslutat ett samtal med företagets friskvårdsansvariga och gjort klart för två lag till Spin of Hope 2013. Så jäkla gött! Jag fick värsta endofinkicken nyss. Bara att inse att HIT-passet kommer klaras av av bara farten idag.
 
Spin of Hope är ett samarbete mellan Barncancerfonden och olika träningsanläggningar runt om i Sverige. I min stad är det Friskis & Svettis som är denna anläggning. Anmälningsavgiften för varje lag är 1500 kr och pengarna går oavkortat till Barncancerfonden.
 
Lite statestik sen starten av Spin of Hope:
 

Spin of Hope 2012

- 61 deltagande anläggningar på 53 orter
- 864 lag och snittet var 14,2 lag /anläggning
- Cirka 9.000 deltagare
- 1.392.540 kronor insamlat till Barncancerfonden
- Massmedialt värde 2.4 Mkr

 

Spin of Hope 2011

- 52 deltagande anläggningar på 47 orter
- 725 lag och snittet var 13,7 lag /anläggning
- Cirka 7.000 deltagare
- 1 102 850 kronor insamlat till Barncancerfonden
- Massmedialt värde 2,7 Mkr

 

Spin of Hope 2010

- 35 deltagande anläggningar på 32 orter
- 441 lag och snittet var 12,6 lag /anläggning
- Cirka 4.500 deltagare
- 789 328 kronor insamlat till Barncancerfonden
- Massmedialt värde 1,8 Mkr

 

Spin of Hope 2009

- 25 deltagande anläggningar på 24 orter
- 301 lag och snittet var 12,1 lag /anläggning
- Cirka 3.000 deltagare
- 551 272 kronor insamlat till Barncancerfonden
- Massmedialt värde 1,5 Mkr

 

Kan stolt meddela att Friskis & Svettis här i hemstaden har varit med sen starten. Så den 23 mars spinar vi för livet.

 

 

Vila? Vad är det?

Ja, det kan man ju undra om jag verkligen vet vad det är. Kom på igår kväll att jag faktiskt lovade i helgen att hoppa in på ett spinpass ikväll då ordinarie värd ligger sjuk hemma. Så då kör vi!

En så underbart skön känsla

Äntligen har jag kunnat börja träna igen. Först värdade jag ett Spin/Medel men jag tog det lugnt och jobbade inte allt för hårt. Anledning till detta var att jag även skulle värda Cirkelfys direkt efteråt. Och då går det inte att ta det lugnt direkt. Jösses vad jag skakade i armarna vid första övning på tredje varvet. Och jag hade nio övningar kvar. Men det gick! Men det kändes att jag hade varit borta från allt vad träning heter i nästan tre veckor. Det blir inget Skivstångspass imorgon utan vila då jag känner att det är bättre att börja lite lugnt. Sen har jag ju pass både på onsdag och torsdag, och efter det så är det bara att köra på som vanligt. Det ska nog bli ordning på min träning igen. 

Jobbhelg

Så har ytterligare tre veckor kommit och gått och det är dags för jobbhelg igen. Fyra nätter sen kan man vara lite ledig i fem nätter. Undrar vad jag ska hitta på denna ledighet. Filmmaraton en dag kanske? Var längesen jag plöjde Sagan om ringen-triologin eller alla sex Star Wars-filmerna. Träningen ska hinnas med också men det brukar inte vara något problem. Torsdag blir det troligen hockey i alla fall.
 
Just nu försöker jag motivera mig till att vika tvätt. Högen ligger bredvid mig här i soffan och stirrar på mig. Kan riktigt känna det. Efter lunchen kanske.....

Vänta är jobbigt.....

Vaken, det är fredag, det är bara -8 grader ute och jag väntar på att maten ska bli klar. Jag gillar inte att vänta.....

Underbar vinterdag

Idag är det en underbart vacker vinterdag och ca -14 grader och solsken. Tog mig en promenad till affären för att handla. Och nej jag tyckte inte det var så kallt men så hade jag ju underställ under jeansen. Hade jag inte fortfarande bråkat med min förkylning hade det blivit en promenad i solen.
 
Nu sitter jag i soffan och väntar på att maten ska bli klar.
Ha en fortsatt bra dag


Bok som tröst

Jäkla skitförkylning! tror ni inte att halsen började kännas öm idag igen på eftermiddagen? Jo men visst! Och jag soim har sett fram emot att få återgå till träningen. Men det var ju bara att glömma. Tur att man har schyssta kollegor på Friskis som ställer upp med kort varsel. Så nu är jag utbytt både imorgon och på torsdag. Hoppas vara frisk till på söndag då jag har mitt egna pass samt lovat att hoppa in på ett annat efteråt. Denna förkylning skulle bara våga stanna kvar i min kropp så länge.....
 
Som tröst så har jag nätshoppat lite. Eller jag försökte. Men en bok blev det i alla fall: Skuggor av Svek av  Carita Liljendahl, en finsk författarinna. Jag har läst en bok innan av henne, Uppdrag utrotning, och detta är uppföljaren. Jag är även en flitig läsare av hennes blogg. Men det tog min måååånga månader att beställa denna bok. Jag är lite seg av mig, men det är sån jag är.
 
På tal om seg att köpa saker, så har jag även äntligen lyckats köpa hem skyddsfilm till skärmen på min lilla leksak samt några skal till den. Hittade allt på Fyndiq, en mycket bra sida om letar efter saker till sin mobil. Särskilt om man äger något annat än en "fånig" leksak.

Mitt lilla öga

Varför skulle första natten tillbaka på jobbet vara smärtfri? Det är väl synd om.den vore det. Ok detta var vad som hände.
 
Med en glad tanke och känsla åkte jag bussen till jobbet igår kväll. Så skönt att få komma igång igen. På jobbet åt jag lite innan passet och sen gjorde jag iordning min maskin för produktion. Vid ett tilfälle sen så kändes det helt plötsligt obehagligt i vänster öga. Trodde först bara att min lins hade åkte lite snett och att jag var lite torr i ögat. Inte så mycket att bekymra sig om, utan jag blinkade ett par gånger och så var det inget mer med det. Jag gick till en toalett för att försiktigt dra linsen på plats igen, men någon lins hittade jag inte. Insåg att jag nog blinkat ur den och så var det inget mer med det. Jag är ju inte "blind" utan mina linser. Men sen började mitt lilla privata helvete. Emellanåt när jag gjorde vissa rörelser med ögonen, så skrapade det i vänsterögat och det var inte skönt. Vid två tillfällen under natten var jag på toaletten och försiktigt letade efter linsen i ögat. Att det var linsen  som åkt snett och besvärade mig, insåg jag ganska snabbt. Någon lins hittade jag inte och förutom när jag jag rörde ögat i viss rörelse, så gick det bra att jobba så jag jobbade på. Mot slutet av natten började jag dock få ont i ögat och ont i huvudet. Inte kul alls.
 
Det första jag gjorde efter mitt arbetspass var att ringa till min vårdcentral. Halv nio fick jag en tid, så det var snabbt och bra. Och det tog läkaren bara en titt in i ögat utan instrument för att hitta min lins. Tillknöglad och torr låg den där i hennes hand efter bara några sekunder. Ont hade jag fortfarande i ögat, men det skrapade inte på hornhinnan inne mot näsan längre. Så skönt! Hon kollade min hornhinna och rådfrågade även en kollega. Båda tyckte att det såg bra ut, men att jag skulle höra av mig ögonblickligen om det inte blev bättre eller värken i huvudet/ögat inte släppte. Fick med mig ett recept på ögonsalva som jag ska ta två gånger dagligen. Så efter att ha hämtat ut den och köpt ett paket Alvedon, så fick jag äntligen börja drömma om mina ljuvliga kuddar. Snabbt gjorde jag mig iordning för sängen, svalde en Alvedon och droppade i ögonsalva i ögat. Mot kuddarna!
 
Nu är jag vakten igen och ögat känns så mycket bättre. Lite öm känner jag mig fortfarande, men all värk är borta. Tack för det!

På bättringsvägen

Ja, det är vad jag hoppas att jag är. Annars ska jag fasiken snyta ut så mycket snor att jag kan måla cirklar, tecken och symboler på vardagsrumsgolvet och driva ut förkylningen ur kroppen som den onda varelse den är. Men det verkar gå åt rätt håll, då febern gett vika, jag får sova ifred utan hosta eller igenkloggad näsa och jag har börjat blivit vansinnigt rastlös. Aptiten har inte riktigt kommit tillbaka, men det brukar lösa sig bara jag kommer igång med vardagen igen. Fram tills dess, blir det till att äta bara för att jag måste. Suck, jag är inte skapt för att vara sjuk.....
 
Imorgon blir det till att försöka jobba igen. Det är bara en natt, så det ska nog gå bra. Och gör det inte det, ja då vet
ni vad jag gör på måndag eftermiddag.

Den sprider sig

Halsen är inte lika öm längre och jag hostar inte lika mycket eller lika illa, men tro inte att detta är slutet. Nej förkylningen bara måste göra ett besök i näsan också. Underbart..... Tjock i ena näsborren och dropp i den andra. Och bara för att det ska bli riktigt skoj, så sympatidroppar det från den täppta näsborren emellanåt. Bara att snällt vara sjuk och hemma från jobbet minst två nätter till. Suck.....

Öm hals - fortsättningen

Host host...... Så härligt att min lilla förkylning tyckte att min ömma hals var en perfekt plats att slå klorna i. Nu är jag inte alls pigger till och från. Om detta hade varit en vanlig sönderskriken hals, hade jag varit nästan bra nu. Men icke sa Nicke. Varför göra det enkelt för Susanne? Har i alla fall inte speciellt hög feber och den vara bara i korta stunder, så då är det bara att krypa ner i soffan framför en film, sen sover jag gott ett par timmar. Och när jag vaknar, så har den gått ner igen och jag är mest bara irriterad att jag blivit sjuk. Och inte får jag träna heller. Jag klarar inte av att vara sjuk. Men jag lär överleva denna vända också. Tur att man har ett gäng dvd-filmer i hyllan.

Hämta HV!

Ja det var vad klacken skanderade mm efter att HV71 vunnit mot Frölunda efter 3-3 i full tid, mållös förlängning och att lagen hade lagt 8 straffar var. Rhett Rakshani med nr 8 på tröjan lade de 3 sista straffarna, satte alla 3 och gav segern till Jönköpings stolhet. Första straffen var i ren Datsuk-anda. Och HV-pojkarna kom halvklädda in på isen igen. Underbara HV Blå! Klippet kommer när jag kommit hem. Seg uppkoppling på vägarna.
 
Och i varje supporterbuss som åker på bortamatchen kan man tippa resultatet i full tid. Resultatet blev 3-3 och jag var ensam vinnare i min buss. Så blev resan betald :D

Gott för en öm hals

 
Nu kan man heja ännu en period

Destination Scandinavium

Så var man äntligen på väg mot Göteborg och Scandinavium för att se HV71 sopa isen med Indianderna. Gött att vara på väg.

Ett blev tre

Jag skulle ju bara se första avsnittet av Inkognito på Tv4 Play. Jag råkade visst se alla tre. Dags att leta reda på sängen nu, så man är pigg och alert i Scandinavium senare idag. Kl 16.00 släpps pucken! Heja HV!

Fredagsbio

Ikväll har jag varit på bio med Håkan och Pernilla för att se The Hobbit. Filmen var jättebra, men jag förstår fortfarande inte hur de ska få ihop tre filmer på den tunna boken, om man nu jämför med Sagan om ringen-triologins bokmotsvarighet i antalet sidor. Och visst såg jag tilläggen i filmen, vilket faktiskt gjorde filmen sämre i mina ögon.
 
Filmen visades i 3D, High Rate Frame-varianten, vilket gjorde att jag kunde titta på den utan att se gröna och röda linjer under 3D-effekterna. Tyvärr så upplever jag inte effekterna ändå pga mitt brytningsfel på ögonen. Men det var en mycket positiv upptäckt ändå, då det betyder att jag inte behöver tacka nej till att följa med och se en film så länge den visas i HRF-formatet.
 
Efter filmen gick vi vidare till Johan´s, favoritcaféet i stan, och umgicks lite till. Jag kände mig som en liten gottegris då de andra två satte i sig varsin mumsig smörgås medan jag mumsade på ännu mumsigare hallonpaj. Så jag vann ;)
 
Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och kolla in första avsnittet på Inkognito på datorn. Sen blir det nog sängen för imorgon bär det av till Göteborg för att gå på hockey.

Ingen bra dag

Idag var det oerhört dålig fokus på spinpasset från min sida. Jag gjorde bara det som krävdes för att det skulle se ut som jag jobbade på bra, men då tankarna var på annat håll så kändes det bara jobbigt. Hade jag inte varit värd på passet, hade jag aldrig varit på Friskis idag. Jag har även sovit som en kratta men det verkar som allr är på väg att lösa sig. Kommer nog att sova gott inatt nu när man tränat lite, duschat, fått reda ut vissa situationer och fått mat i magen.
 
Äggröra a la Susanne med överblivna äggulor efter att gjort maränger, skinka som behövde ätas upp och en upphittad i kylen inte allt för slät paprika men fortfarande god.
 
Nu ska jag krypa upp i soffan under en filt se på film, snutta på en whiskey och bara försöka slappna av i tanken.
 
Sköt om er där ute

Cookie Monster

Min favorit från Sesame Street. Undrar just varför??!!! Ha ha haaaa..... 

Helt amazing!

Jag hittade detta klipp på en arbetskamrats FB-sida. Helt fantastiskt gjort. Ni måste bara se detta. Ledsen för den lilla bilden, men det är värt att kolla på ändå. Om jag hittar den i annat media, så länkar jag det igen
 
 
 
 
 
 
 

Bästa Jenny

Igår hoppade jag in som värd på Skivstång/Spin med Jenny som ledare. Kan inte påstå att jag var direkt svårövertala. Det var ju bästa Jenny som ledde passet. Åh så skoj det var! Som jag saknat henne. Lite tråkigt att jag inte får värda passet denna termin, men jag överlever. Vet vad jag kommer att göra de måndagar då jag inte jobbar på natten. Och jag lär hoppa in fler gånger på just det passet.

Fast igen

Igår när jag satt uppe på Kinnarps Arena och tittade på JVM-finalen med några vänner från hockeyn, så kom en reporter från Aftonbladet förbi. Han fotade oss med en Iphone, frågade oss vad vi tyckte om finalen och trots att han frågade oss mer än en gång vad vi hette och hur vi stavade, så blev det fel på femtio procent av namnen. Men jag ska inte klaga, jag vet inte hur det är att vara reporter.
Susanne Adolfsson, Sandra Svensson, Ida Edh och Anders Gustafsson i Kinnarps Arena
”Det är verkligen en svängig match, precis som juniorhockey ska vara. Stämningen i baren här är hög, precis som alltid i Kinnarps, haha!”
 
 
 

Dagens bästa

Andreas Jämtin, nr 91 i HV71, ligger kvar på isen efter att hans skott raddats och dunkar pannan/hjälmen i isen. Antar att han yttrade ett par väl valda ord också

J-VM final i Kinnarps

Befinner mig sen kvart över två inne på Kinnarps Arena för att kolla på J-VM finalen mellan Svergie mot USA. Strul med datasystemet gjorde dock att jag inte kunde köpa biljett när jag kom upp till arenan, men det löste personalen till slut. Jag missade inte mer än ca tio minuter. Nu har jag smilat till mig en kopp rykande varmt te och Svergie har gjort 1-0, så jag är nöjd.

God fortsättning

Det har varken varit ordning på bloggandet eller mig de senaste två veckorna. Jag har tagit ett och annat kort och tänkt: Detta ska upp på bloggen. Gör det när jag kommer hem/Gör det imorgon när jag vaknat. Ja ni märker ju hur bra det har gått.
 
Jag tackar för alla julhälsningar och kan meddela att jag haft det bra under helgerna och hoppas att även ni har haft det. Kan meddela att tomten inte gräver sig i skrevet i videon med Bon Jovi, det är alltid pommes på min kebabpizza om jag får bestämma och jorden kommer inte att gå under, då inte jag fått hångla med Jon Bon Jovi än eller Hanna med Dave Gahan. Bara så ni har stenkoll. Fast en arbetskamrat sa att jorden nog går under den 25 maj då.
 
I övrigt har jag varit duktig och tränat minst två gånger i veckan under helgerna, men har lyckats att bli förkyld, så det blir till att ta det lugnt tills på onsdag då det är dags för terminems första HIT-pass.

RSS 2.0