Bra början på semestern

Jag är som sagt kattvakt åt min brorsdotters katt denna vecka. Lilla Grays bjuder på många roliga stunder. Nyss hade hon ett av sina tokryck och for mest runt i vardagsrummet, upp och ner i soffan och emellanåt anföll hon någon springa mellan soffkuddarna eller mina gosedjur eller kuddar. Jag önskar verkligen att jag inte vore allergisk mot katt, men nu är livet som det är och det är bara att acceptera. Lilla Grays är ju så mysig. Ska vara med överallt, precis som Festis. Och det ska kelas. Och kelar man inte, så ligger hon bredvid en. Mysfaktorn är hög i denna lägenhet för tillfället.
 
I söndags var jag med Nina på gymmet och då hon är gyminstruktör så utnyttjade jag henne lite. Vi tränade överkropp och det känns fortfarande i axlar, armar, bröst och rygg. Härligt!
 
Måndagen spenderades mest med Grays, men jag träffade även Mattias ett par timmar på kvällen. Vi spelade Nya Bondespelet och att sätta två trötta människor att spela spel är kanske inte det smartaste, men vad vi skrattade. Självklart vann jag och befäste yttligare min överlägsenhet i spel som Nya Bondespelet och Monopol.
 
Nu har jag precis lyft bort Grays från tangentbordet för andra gången, så det är bäst jag slutar skriva innan hon lägger sig över det igen. Misstänker att hon tycker att hon inte får tillräckligt med uppmärksamhet. Ha en bra tisdag trots regnet.
 

Kattvakt i en vecka

Imorgon åker bror med familj på semester och i vanlig ordning så får jag vara kattvakt. Om någon minns och undrar vart lilla oranga Festis är, så försvann hon för ca ett år sen. Nu har brorsdottern fått en ny liten misse som i dagsläget är endast 18 veckor gammal. Hon är grå med vita teckningar men fortfarande namnlös. Mina förslag som Ambra, efter örten Grå ambra, och Grays Kelly, efter megastjärnan Graice Kelly, har inte gått hem. Men till dess får hon heta Grays, för jag vägrar att kala henne katten.
 

Min första semestertimme

Det var längesen jag blev så blöt ända in på skinnet, men eftersom jag ville ha hem cykeln från jobbet, så var det bara till att cykla hem i regnet som mer eller mindre vräkte ner. Och i finaste harmoni med "Lagen om alltings jävlighet" så regnade det mindre och mindre ju närmre hem jag kom. Men vissa firar ju stora segrar med att hälla champange över varandra, så jag firar väl min första semestertimme med att bli "dränkt"

Snabbinkallad

Så ser jag ut om vänster armbåge för tillfället. Jag har nämligen varit uppe på Blodcentralen precis och lämnat blod. Egentligen hade jag inte tid där nu, men då de hade lite ont om min blodgrupp i sin blodbank, så¨ringde de mig bland annat och bad mig komma upp under eftermiddagen. Och det var inge snack om saken. Klart jag åkte upp.

Om du inte är blodgivare idag men funderar på det, så titta in på Ge blod och läs mera om det. Själv tycker jag det är alldeles självklart att göra, då det är ett så enkelt sätt att ge tillbaka till samhället och sjukvården. Den lilla slanten jag får för "besväret" skänker jag alltid till Barncancerfonden.

Lite smått och gott

I ssöndags, för ca 10 dagar sen, joggade jag till jobbet första gången. Enligt Run Keeper och gps:en är det 5,31 km dit och tog ca 32 minuter. Ett  helt ok resultat.
 
På tisdagen var jag hos en vän som bjöd på smultron med glass och kolasås, en supergod kombination som ni måste pröva. Det som blev över av smsmultronen fick jag med mig hem. De räckte till frukostfilen i två dagar.
 
I onsdags var det dags för ett Skivstångspass på Friskis. Innan passet var jag förbi Team Sportia och köpte nya gymhandskar. Vill ha det då jag svettas om händerna och lätt halkar med händerna när det dags för golvövningar om jag inte har handskar. Så här snygg var jag om händerna efter passet.
 
Hittade lite kantareller långt inne i frysen, så det blev fläskytterfile med smält Himmelsblå, blåmögelost, på, potatiskroketter och kantarellsås gjord på stekskyn, grädde och mera Himmelsblå. Det blev mycket gott.
 
I fredags fick denna vackra solnedgång av sluta en mycket rolig kväll på Hasses på Sjökanten där Three Hearts, ett mycket bra coverband, hade underhållt oss i tre timmar.
 
Igår kväll joggade jag till jobbet igen. Gick någon minut satkare och gps:en ville inte alls vara med. Enligt den så sprang jag endast 800 meter. Tack för den! Det syns inte på denna bild, men toppen är verkligen lysande orange och inte riktigt mig. Men jag gillar den.
Nu är det bara tre jobbnätter kvar innan jag ska gå på semester för andra gången denna sommar. Nu blir det 3,5 veckas latande utan några som helst planer på att ta mig utanför staden.

Vacker sommarnatt

 

Långt borta

Hej älskade läsare!
 
Jag vet att min frånvaro varit lång från denna plats i universum. Humöret har inte varit på topp även om jag faktiskt haft det riktigt bra. Jag mår bra, men har inte haft ro att sitta med bloggar. Jag har läst till och från vad ni haft för er, men inte kommenterat. Det glädjer mig att ni alla verkar må så bra om än vissa av er är lite trötta på fredagseftermiddagarna. Ni har firat födelsedagar, haft sommarutflykter, träffat små vovvar, ätit glass och längtat till semestern.
 
Min resa till Köpenhamn var mycket bra. Turistade, drack öl, gick omkring i solen och njöt av Depeche Modes spelning medan regnet vräkte ner utanför. Träffade en hel del glada och trevliga människor i en huvudstad som måste besökas igen.
 
Sen har det mest varit jobb, lite träning och mycket tankar och funderingar. Jag har förlorat mig en hel del till bokens värld och dess kravlösa gränser. En massa film har det också blivit. Längtar själv till mina tre veckors semester, fast jag inte har den blekaste om vad jag ska göra. Men det blir nog bra.
 
Lämnar inga löften, men jag kommer att fortsätta att läsa era bloggar
 
Kramizar och ta hand om er i sommaren

RSS 2.0